FELHÍVÁS

Tájékoztatás a várható időjárásról!

Magas nedvességtartalmú, labilis állapotú levegő található a Kárpát-medence fölött, eközben egy gyenge hidegfront is hatással lesz időjárásunkra.

A heves zivatarok elsődleges kísérőjelensége a viharos szél lesz, akár 80-90 km/h-t elérő vagy meghaladó széllökésekkel. Éjszaka a zivatarzóna hevességéből veszítve kelet felé halad tovább, ezért az ország jelentős részében jelentkezhet zivatartevékenység. Az idő előrehaladtával a széllökések helyett a felhőszakadás kerül előtérbe, különösen a keleti, északkeleti tájakon.

Szerdán napi menettel alakulnak ki újabb zivatarok, ekkor a zivatarok elsődleges kísérőjelensége már a felhőszakadás lesz. A nagy légköri nedvességtartalom, és az ismétlődő zivatarok eredményeként egy-egy gócban akár 50 mm-t meghaladó csapadék is hullhat. Mindazonáltal nagy területen várható zápor vagy zivatar, így a csapadék összege akár országos átlagban is meghaladhatja a 10 mm-t.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat megyénkre 2. fokozatú (narancs) riasztást adott ki,  kérjük a lakosságot, hogy legyenek tekintettel a várható időjárásra, és ennek megfelelően a szükséges intézkedést tegyék meg!

Az aktuális veszélyjelzések folyamatosan nyomon követhetőek az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/ oldalon