Kedves Almásfüzitőiek!

Tájékoztattak munkatársaim és az Alfen Kft. vezetője, hogy egy ideig nem volt sem meleg, sem hideg víz. Bizonyára ezt Önök közül többen is tapasztalták. Felhívott ezt követően az ÉDV Zrt. vezetője, hogy a katasztrófavédelem, lakossági bejelentés alapján, miszerint nincs elegendő tüzivíz ellenőrzést rendelt el mindkét lakótelepen.

Végre eljutottunk odáig, hogy már 5 napja nincs vízkorlátozás, valaki, egy almásfüzitői lakos, azzal szórakozik, hogy a település teljes vízellátását kockáztassa és a kedvéért több m3 vizet feleslegesen locsoljunk el a parkokban. Sok dologgal találkoztam már életemben, de ez mindent felülír.

Megbeszéltem a helyzetet a katasztrófavédelem parancsnokságával, akik leállíttatták a próbát. Megfelelő mennyiségű és nyomású tüzivíz áll ugyanis rendelkezésükre, amit az ÉDV Zrt. számukra le is igazolt.

Aki unalmában a katasztrófavédelmet hívogatja, ezzel akár tudatlanságból, akár szándékosan próbálja nehézzé, vagy lehetetlenné tenni Almásfüzitő vízellátását szégyellje magát. A megfelelő jogi lépéseket átgondoljuk és a szükséges intézkedéseket meghozzuk.

Beró László

polgármester