Kedves Almásfüzitőiek!

Tájékoztatásukra szeretném közölni, hogy a járvány megjelenésekor, ahogy minden településen, nálunk is megalakult a védekezést koordináló csoport, a törzs. Ennek a vezetője, mint minden településen a polgármester (polgarmester@almasfuzito.hu, laszlobero@gmail.com 06 30 277-0943). Ő tartja a kapcsolatot folyamatosan a hét minden napján a Czunyinyé Dr. Bertalan Judit képviselő asszony által irányított településvezetői csoporttal, az illetékes hatóságokkal, hivatalokkal. Almásfüzitőn tevékenységét Folczné Kerek Etelka alpolgármester asszony (folczne.etelka@freemail.hu 06 20 280 – 0112) és Sárai Lajos Istvánné intézményvezető asszony (szocalap.fuzito@gmail.com 06 20 428 – 1238), a szociális alapellátás vezetője segíti. Munkánkat az elmúlt időszakban (természetesen a hétvégéket is beleértve) folyamatosan végezzük. Eddig a veszélynek leginkább kitett lakosok védelmére koncentráltunk. Azért lépünk most a már ismert személyes elérhetőségeinket is megjelölve a település nyilvánossága elé, mert minden orvosi előrejelzés szerint a vírus igazi támadása a következő napokban, hetekben ér el bennünket. Kérem Önöket, hogy mostantól még fokozottabban vegyék figyelembe az illetékes szakemberek (orvosok, egészségügyi alkalmazottak) figyelmeztetéseit. Két példa áll előttünk: az olasz és a dél-koreai. Elszabadulhat, fékevesztett lehet a járvány, vagy gyorsan túl leszünk rajta. Ehhez viszont fegyelmezettség és az alapvető szabályok betartása kell. Tudom, hogy nem rendelkezik mindenki minden védőfelszereléssel, de szappan minden háztartásban van, és ha maszk nincs a sál is jó. Tudom, hogy borzasztó a bezártság, de kérem, korlátozzák közösségi kapcsolataikat, csoportos programjaikat.

Rajtunk kívül természetesen készségesen állnak segítségükre képviselőtársaim, Tamás-Kovács Beáta, Kovácsné Svelik Beáta és Barla Béláné képviselő asszonyok, Bán János, Nagy László és Berlik Zsolt képviselő urak, akikkel folyamatos a kapcsolat a hét minden napján.

Híreinket, tájékoztatásainkat az eddig bevált módon, három formában adjuk közre: a település honlapján, a település facebook oldalán, illetve a hirdetményeken.

A vízellátással kapcsolatban a következőket tudom Önökkel közölni: túl vagyunk lassan azon a hétvégén, ahol már nem kellett korlátozásokat bevezetni. Hétfőn reggel tájékoztatnak az ÉDV Zrt. munkatársai a tározók vízszintjéről és arról, hogy kell-e a továbbiakban is korlátozás bevezetni, vagy sem. Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a probléma időszakos kezelésére rendelkezésre álló, korábban lezárt vezeték víz szállítására alkalmas, sehol nem szivárog. Megtörtént a fertőtlenítő átmosatás. Ezt követően jön három mintavétel öt naponként. Ha minden eredmény megfelelő, előreláthatólag nem lesz több korlátozás. A fejleményekről fokozatosan tájékoztatom Önöket.

Vigyázzanak magukra, vigyázzanak egymásra!

Beró László

polgármester

Most pedig egy felhívás, egy kérés következik