KORONAVÍRUS – TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt Almásfüzitői Lakosok!

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány élet és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humán járvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében a veszélyhelyzet során elrendelt intézkedésekről szóló 45/2020. (III.14.) Korm. rendelet 2. §-ában kapott felhatalmazás alapján az önkormányzat nevében az alábbi intézkedéseket rendelem el  Almásfüzitő községben:

Az Almásfüzitői Sün Balázs Óvoda 2020. március 17. naptól teljes intézmény bezárást rendel el. Azok a szülők, akik a gyermekek napközbeni felügyeletét más módon megoldani nem tudják  hozhatják óvodába egészséges gyermeküket. A betegségből felgyógyuló gyermekeket csak orvosi igazolás alapján fogadunk. Az igények felmérését az óvodapedagógusok megkezdték. Kérjük a szülőket, hogy a gyerekeket csak az épületig kísérjék, az épületbe belépni tilos! Az intézmény használatának részletes szabályairól az óvónők és az óvodavezető tájékoztatja az érintetteket.

Elérhetőség: 06 20 2800 – 112; 06 34 348 735

ovoda@almasfuzito.hu

Bölcsőde  A fenti jogszabály alapján bezárja továbbá Almásfüzitői Szociális Alapellátási Intézmény Bölcsődéjét. További információt az intézmény vezetőjétől kaphatnak.

A Család és Gyermekvédelmi Szolgálat a kialakult helyzetre tekintettel személyes ügyfélfogadást nem tart, családlátogatást csak vészhelyzetben végez. Munkatársainkat telefonon és elektronikus formában kereshetik és ügyeiket így folyamatosan intézhetik.

Az Idősek Nappali Ellátásával kapcsolatosan kérjük klub tagjaink együttműködését /Idősek Klubja/ , mely szerint ne vegyék igénybe közvetlen szolgáltatásainkat a fertőzés elkerülése érdekében. A szociális étkezést igénybe vevőket tájékoztatjuk hogy, – helyben az intézményben a fogyasztás szünetel – az ételt térítésmentesen kiszállítjuk.

További Önkormányzati feladat azoknak a szépkorúaknak a segítése, akiknek nincsen családtagja, hozzátartozója, barátja szomszédja és elvégezzék számukra a napi bevásárlást, gyógyszerkiváltást, postán való csekk befizetését az jelentkezzen a 348-739-es telefonszámon.

Elérhetőség:

szocalap.fuzito@gmail.com

telefon: 348-739 ,   348-738

06 30 956 39 64

A Művelődési ház és Intézményei zárva tartanak az elkövetkezendő időszakban. Pontosabb naprakész információt az intézmény vezetőjétől kaphatnak.

Érdeklődni a következő telefonszámon lehet: 06 30 298 30 70

 Almásfüzitő Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában a veszélyhelyzet ideje alatt a személyes ügyfélfogadás szünetel, kizárólag a jogszabályban személyes jelenlétet előírt esetekben, előzetes egyeztetés alapján van lehetőség ügyintézésre. Az épület az ügyfélforgalom elől lezárásra kerül. Lehetőség szerint írásban (papíron), vagy elektronikusan email-ben, hivatali kapun, illetve az E-önkormányzati portálon keresztül (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap) indítsanak ügyeket. Telefonon és szükség esetén, a kaputelefonon is kereshető a hivatal.

A Komárom Járási Hivatal tájékoztatása szerint az ügysegéd fogadó napja bizonytalan ideig elmarad, kérik az ügyfeleket az elektronikus ügyintézésre. A veszélyhelyzet idején a települési ügysegédek kizárólag az állampolgároktól az önkormányzati hivatalban átvett és összegyűjtött kérelmeket továbbítják a Kormányhivatal részére.

Elérhetőségeink: telefon: 06 34 348 – 251,  06 34 348 774

e-mail: polghiv@almasfuzito.hu

 Védőnői Szolgálat

Kérjük a kismamákat, hogy gyermekeikkel csak halaszthatatlan esetben jelenjenek meg a védőnőnél. Ekkor is csak egy szülő menjen be a gyermekkel, a többi kísérő maradjon az épület előtt és a váróban is legfeljebb egyszerre egy és egy szülő tartózkodhat, a többiek az épület előtt várakozzanak. Javasoljuk, hogy egyeztessenek időpontot látogatás szükségessége esetén. A kötelező szűrővizsgálatokra a terhesek előre egyeztetett időpontban jöjjenek /hétfőn nagykolónia 8.00-12.00, kedd kiskolónia 8.00-12.00/.

Elérhetőség :

vedono@almasfuzito.hu

mobil : 30- 474 – 42 – 02

ASC  egyesületének elnöke a következő tájékoztatást adja ki:

„A korona vírus miatt kialakult helyzet következményeként egyesületünk szakosztályainak

edzései bizonytalan ideig szünetelnek, az intézmény zárva tart.”

Kedves Almásfüzitői Lakosok!

Kérem higgadt viselkedésüket és segítő együttműködésüket az elkövetkezendő nehéz időszakban!

Elérhetőség:

polgarmester@almasfuzito.hu

telefon: 348-251,    348 – 774

Almásfüzitő, 2020-03-16

                                                                                              Beró László

                                                                                          Almásfüzitő Község Polgármestere