bero_laszloBeró Lászlónak hívnak és 1965, születésem óta vagyok almásfüzitői lakos. 1991-ben végeztem a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem történelem – angol szakán és azóta a komáromi Jókai Mór Gimnázium tanára vagyok. Kiemelkedő szakmai munkámat a KLIK elismerő oklevéllel díjazta 2014 pedagógus napján.

Tanári munkám mellett szakmai tevékenységet is folytatok. 1993 óta a Történelemtanárok Egyletének, 2001 óta a Bizottmánynak vagyok tagja. Azóta képviselem a szervezetet nemzetközi konferenciákon és programokon. 2002 és 2005 között az EUROCLIO, az európai történelemtanár és történész szervezetek szövetségének elnökségi tagja voltam. 1997-től folyamatosan publikálok, tolmácsolok, szinkrontolmácsolok és vezetek tanár továbbképzéseket magyar és angol nyelven, Magyarországon, Európában és az Egyesült Államokban. 1997 óta a Hannah Arendt Egyesület alelnöke vagyok. Kutatási területem a XX. századi diktatúrák, ezen belül a nácizmus és a holokauszt. E mellett mentorként segítem a tanárképzésben részt vevők szakmai gyakorlatát. 2014 augusztusában az a megtiszteltetés ért, hogy az EUROCLIO nagykövetének kértek fel. 2015 decemberétől az emelt szintű történelem érettségi megyei multiplikátora vagyok.

2010-től vagyok önkormányzati képviselő. Első ciklusomban az Oktatási, Kulturális, Idegenforgalmi és Jóléti bizottságot vezettem.

2014-től alpolgármesterként Kisfüzitő településrészi képviselete mellett az oktatás, kultúra, idegenforgalom és kommunikáció területét felügyelem.