TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

Idén májusban is lesz TESZEDD!

Mi az a TeSzedd!?

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár tizedik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Azért szervezzük meg ezt a mozgalmat évről-évre, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket.  Ha tetszik a kezdeményezés, gyere!

Mikor menjek…

2022. május 2-án, 3-án, 4-én, 5-én, 6-án vagy 8-án. Sőt, akár mindegyik nap is jöhetsz!

Találkozás, regisztráció, jelenléti ívek aláírása, a kellékek, a szedéshez szükséges eszközök (kesztyűk, zsákok és kötöző anyagok) átvétele ezeken a napokon reggel 9 órakor a Petőfi téren a találkozási pontonEzt követően pedig hivatali időben a Polgármesteri Hivatal településüzemeltetési irodájában Milotai Gábor koordinátornál lehetséges.

Merre szedhetek szemetet?

A szemétszedés pontos helyét a koordinátor határozza meg: az lehet magánterület és közterület is. (Csak arra figyelj, hogy engedély nélkül ne lépj be magánterületre és ne akadályozd a forgalmat!) Ha valami nem világos a számodra, akkor kérdezd a koordinátort! Fontos, hogy mindenki ismerje és tartsa is be a szabályokat!

Mit „teszeddhetek”?

Csak olyan szemetet, ami nem veszélyezteti a testi épséged és az egészséged.   A TeSzedd! keretében nem szabad összeszedni építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket. Nem gyűjtünk zöldhulladékot sem!  Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható, például nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák.   A TeSzedd! keretében nem gyűjtünk szelektíven,  mert ezek a hulladékok általában szennyezettek, ezért nem hasznosíthatóak.

Fontos, hogy a megtöltött zsákokat csak a közös, előzetesen kijelölt, jól látható helyeken hagyjátok. Ezek a helyek pedig a Verő Imre utcában az Idősek Otthonának bejáratával szembeni betonozott területen, illetve a Fő út 20. szám alatti Közösségi Ház Északi oldali parkolójában kerülnek kijelölésre.

Kivel szedhetek?                

Bárkivel, akivel jól érzed magad! Ha önkéntes szeretnél lenni, jelentkezhetsz egy találkozási pontra egyedül, de csatlakoztathatsz egy egész csoportot is, hozhatod a családod, a barátaidat, a munkatársaidat, vagy akár egy egész iskolai csoportot! Egy ilyen akció még a munkahelyi közösségekre is jó hatással van, olyan, mint egy csapatépítő tréning…

Ha további kérdésed van, írjál: telepulesuzemeltetes@almasfuzito.hu